Brunch Antwerpen11 brunches in Antwerpen


TopBrunch, de beste brunchgids in Antwerpen

Antwerpen is een havenstad aan de Schelde. Dat is goed te zien aan de architectuur langs het water; al de pakhuizen, dokken en loodsen geven Antwerpen een rauw aanzicht.
Meer naar het centrum vinden we de verfijndere karakteristieken van ’t Stad: met de academie, het Mode Museum (MoMu) en de vele unieke winkels en boetiekjes neemt mode een prominente rol op zich. Ook het Fotomuseum en het Muhka, prachtig gelegen tussen de Kaaien en het impressionante Zuid, zijn een bezoek waard voor cultuurliefhebbers. ’t Zuid wemelt van de restaurants waar ontbijt, brunch en diner in elkaar over lijken te lopen.
Shoppen kan op de Meir en in De Wilde Zee, waar zowel grote ketens als eenmanszaken een breed aanbod aan mode verzorgen. Vergeet tijdens het winkelen niet om af en toe naar boven te kijken, de architectuur in het centrum huist vele verrassingen, zoals de Stadsfeestzaal. Gebouwd in 1908 en nog altijd een toonbeeld van de grandeur van Antwerpen.
Wandel verder naar het Schipperskwartier en waan jezelf in de haven. Het MAS (Museum aan de Stroom) torent boven alles uit en geeft een subliem uitzicht over de stad en het aan de andere kant van de Schelde gelegen Linkeroever. De vele restaurants maken dat je in deze omgeving gemakkelijk een dag kan vertoeven. Van oudsher vinden we hier ook de rosse buurt en de vele pakhuizen, waar nu voornamelijk bars en restaurants in zijn gevestigd. Je kan hier terecht voor een ‘brunch with a view’ of een aperitief na een lange werkdag.
Antwerpen is perfect qua grootte om alles te voet te doen. Zo mis je geen enkele koffiebar, brunchzaak of chocoladewinkel en weet je zeker dat je het perfecte kleedje kan scoren.
Belgen zijn bourgondiërs, en de Antwerpenaren hebben dat in hun restaurants  tot een hoger niveau weten te tillen. Op gastronomisch vlak kan iedereen hier zijn of haar hart ophalen. Brunch, lunch, diner, wijn, sterke drank, koffie; overal zijn meerdere adresjes voor te vinden, of je nu high end haute cuisine zoekt of simpele Vlaamse boerenkost, in Antwerpen vindt je het allemaal.

 

 

kaart Antwerpen

Toon kaart
Meest recente reacties

27/12/14 : Zuiderterras (Antwerpen)
"Belle vue mais nourriture très moyenne (seul le chocolat chaud est un délice) et service peu agréable...."