Brunch Gent8 brunches in Gent
Andere brunches not tested door TopBrunch.com:

 

Brood Huys (9000) • 0 reviews over deze brunch

Broodhuys (9000) • 0 reviews over deze brunch

J'ai Trouve (9000) • 0 reviews over deze brunch

Le Pain Quotidien Gent (9000) • 0 reviews over deze brunchTopBrunch, de beste brunchgids in Gent

Gent ademt authenticiteit. Achter de vele middeleeuwse gevels bevinden zich eigentijdse restaurants, hotels, winkels, musea en woonhuizen. Dwars door Gent stromen de Lieve en de Leie, waardoor de stad ook vanaf het wateroppervlak te bezichtigen is. Het Gravensteen, een burcht die dateert uit 1180, is een absolute trekpleister, alsook het naastgelegen Patershol. Dit middeleeuwse wijkje staat vol kleine huisjes, waar zich tegenwoordig het culinair hart van de stad bevindt. 


Typisch Gents zijn de cuberdons, beter bekend als neuzekes. Dit originele versie van dit mierzoete snoepje wordt verkocht vanop een kar op de Groentenmarkt; ideaal als dessert na de brunch. En als je toch in de buurt bent, neem eens een kijkje in ’t Dreupelkot, een klein barretje met meer dan 200 soorten jenever in een unieke historische setting.
Gent wordt ook wel de Veggiehoofdstad van Europa genoemd. Met het grote aantal vegetarische restaurants, die zelfs de klassieke Gentse Waterzooi vegetarisch kunnen serveren, zet de stad zich op een onderscheidende manier op de kaart. In het Groot Vleeshuis kunnen de carnivoren onder ons dan weer hun hart ophalen; alle streekspecialiteiten worden hier vanaf kleine kraampjes in een houten markthal verkocht; stel je eigen brunch samen door overal iets te proeven.
Op cultureel vlak is de Gentenaar in het walhalla. Tijdens de jaarlijkse Gentse Feesten vindt men overal muziek, theater, pop-up restaurants en gezelligheid en tijdens het lichtfestival verandert te hele stad in een canvas voor lichtkunstenaars en vj’s. Musea zoals het STAM, S.M.A.K en MIAT serveren een divers aanbod van hedendaagse, moderne, klassieke en experimentele kunst; de Vooruit doet dat in Gent op het vlak van dans, theater en muziek. In de foyer wordt hier bovendien een uitstekende brunch geserveerd!
Drink een pintje op de Vrijdagmarkt, kom tot rust in het Citadelpark en geniet van een brunch in een restaurant aan de Graslei of de Kouter. Gent is divers, ontspannen en een genot voor al je zintuigen.

 

 

kaart Gent

Toon kaart
Meest recente reacties

07/05/17 : Simon Says (Gent)
"tres bon..."