Brunch Leuven4 brunches in Leuven


TopBrunch, de beste brunchgids in Leuven

Leuven is dé studentenstad van Vlaanderen. Tijdens het academisch jaar bestaat de bevolking ongeveer voor een vierde deel uit studenten. Veel cafés dus en studentendeals in restaurants, maar tot kort geleden ook thuishaven van Luzine, het voormalig restaurant van Jeroen Meus. De gratis app Leuven Walk loodst je langs de bezienswaardigheden die jij interessant vindt, maar zorg er zeker voor dat je het stadhuis niet mist. Dit 15e eeuwse gotische bouwwerk is in 1850 nog eens opgefleurd met 236 beelden in de gevel en in zonder meer een van de meest impressionante bouwwerken van de hele stad.


Het Groot Begijnhof, middenin de stad, staat op de lijst van het Unesco Werelderfgoed en biedt een oase van rust. De kleine steegjes huizen vele restaurants zodat u een aangename brunch kan genieten in een oude binnentuin. Maar het is niet allemaal middeleeuws dat Leuven siert. Moderne architectuur zoals het OPEK, een kunst- en cultuurlaboratorium in de industriële site de Vaartkom, toont hoe de stad optimaal gebruik maakt van alle gebouwen en ruimte die ze heeft. Hier kunt u ook terecht voor een brunch, lunch, diner en borrel.
Waar je ook niet omheen kan en wil is de brouwerij van Stella Artois, typisch voor Leuven. Hoewel dit in de volksmond ook het ‘wife beater’s beer’ genoemd word, is een bezoekje aan de vernieuwde brouwerij van AB InBev zeker de moeite. En voor wat meer cultuur begeeft u zich naar het M-Museum, een architecturaal hoogstandje van Stéphane Beel, met tevens een zeer aangenaam museumcafé, perfect voor een tas koffie of een heerlijke brunch.
Voor gezellige cafés kunt u in heel Leuven terecht, en wilt u het combineren met een goed restaurant, ga dan eens kijken in de Hungaria site die open is voor brunch en diner. Je moet het maar net weten!

 

 

kaart Leuven

Toon kaart
Meest recente reacties