Brunch Brugge8 brunches in Brugge


TopBrunch, de beste brunchgids in Brugge

Brugge is bij veel toeristen gekend om de film In Brunch eh… Bruges en om het feit dat het aangeprezen wordt als een groot openluchtmuseum. Maar behalve veel kantnijverheid, alomtegenwoordige kerken en het Museum voor Volkskunde in het Sint-Annakwartier, dat vertelt hoe het er vroeger aan toe ging in deze eeuwenoude stad, zijn er in Brugge nog een flink aantal (onontdekte) pareltjes te vinden. En niet alleen cultureel gezien is het interessant, er zijn genoeg restaurants waar je een prachtige brunch kan genieten. Bekijk de stad eens vanaf de waterkant. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de bijnaam ‘het Venetië van het Noorden’ echter niet gebaseerd op de aanwezigheid van die grachten, maar omwille van het feit dat de twee middeleeuwse steden destijds economische rivalen waren.
Nog een goede manier om de stad te verkennen is per fiets. Begin in het Minnewaterpark, waar elk jaar in juni het Cactusfestival plaats heeft en waar wisselende kunstwerken te bewonderen zijn, en zigzag rustig doorheen de stad richting het noorden. Stop onderweg bij een van de vele restaurants die je weer energie zullen geven om door te rijden. De échte coureurs fietsen door naar de haven in Zeebrugge, zo’n 25 kilometer verderop, maar je kan natuurlijk ook blijven en genieten van een van de vele culinaire verrassingen die Brugge rijk is.
Leuk voor jong en oud is het frietmuseum, welk zelfs terugkijkt tot de 18e eeuw. De Vlaming is niet vies van een frietje als brunch in de middag, dus bezoek zeker één van de friet ‘restaurants’. De zoetekauw kan terecht bij Li O Lait, een koffiebar met échte filterkoffie en de lekkerste zoetigheden die elke dag vers geleverd worden door het Gentse Julie’s House. Een pluspunt aan de meeste restaurants die een brunch en diner serveren is dat de setting in de historische panden en bijbehorende uitzichten het al snel waard maken om even tot rust te komen en te kijken naar de schoonheid van de stad of van al het volk dat passeert.

 

 

kaart Brugge

Toon kaart
Meest recente reacties